Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Radonmittari Canary, vuokra 3 vrk

 
 

Pantti 50 €

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen (n:O 944/92) mukaan asunnon huoneilman radonpitoisuus ei saisi ylittää arvoa 400 becquereliä kuutiometrissä (Bq/m3). Uusi asunto tulee suunnitella ja rakentaa siten, että radonpitoisuus ei ylittäisi arvoa 200 Bq/m3.

  • Mikäli huoneilman radonpitoisuus ylittää 400 Bq/m3, Säteilyturvakeskus suosittelee ryhtymään toimenpiteisiin radonpitoisuuden pienentämiseksi.
  • Mikäli radonpitoisuus on 200 - 400 Bq/m3 Säteilyturvakeskus suosittelee tarkoituksenmukaisia, helposti tehtäviä korjauksia, jotta radonpitoisuutta voitaisiin alentaa.
  • Mikäli huoneilman radonpitoisuus alittaa 200 Bq/m3, huonetilan radonturvallisuus on riittävä.

Radonpitoisuus kannattaa mitata, sillä se aiheuttaa Suomessa noin 300 keuhkosyöpätapausta vuosittain.

Jos vapaa-ajan asuntoa käytetään paljon muina vuodenaikoina kuin kesällä, voi radonmittaus olla tarpeellinen myös vapaa-ajan asunnossa. Mittaus tulisi tehdä silloin, kun vapaa-ajan asunnossa oleskellaan.

CANARY -radonmonitorilla voi seurata radonpitoisuutta kohteessa kuin kohteessa. Paristokäyttöisenä sen liikuttelu huoneistossa on helppoa ja vaivatonta. CANARY on erinomainen mittalaite kohteisiin, missä ei ole sähköä. Näytöllä sekä pitkän, että lyhyen aikavälin keskiarvolukemat. Lukemat saat jo yhdessä päivässä!

CANARY -radonmonitorilla selvität radonpitoisuuden kätevästi itse. Perinteisiin menetelmiin verrattuna CANARY on ehdottomasti helpoin ja kätevin tapa selvittää radonpitoisuus halutussa kohteessa ja ryhtyä lukemien niin vaatiessa toimenpiteisiin asian korjaamiseksi.

CANARY radonmonitori oli ehdolla innovaationpalkinnon saajaksi Norjassa vuonna 2012 (Norwegian Research Council).

Vuokrausehdot

Tuote: 6012

Vuokrahinta: 40.00€