Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Radonmittari Ramon 2.2, vuokra 5 vrk

 

Pantti 50 €

Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen (n:O 944/92) mukaan asunnon huoneilman radonpitoisuus ei saisi ylittää arvoa 400 becquereliä kuutiometrissä (Bq/m3). Uusi asunto tulee suunnitella ja rakentaa siten, että radonpitoisuus ei ylittäisi arvoa 200 Bq/m3.

  • Mikäli huoneilman radonpitoisuus ylittää 400 Bq/m3, Säteilyturvakeskus suosittelee ryhtymään toimenpiteisiin radonpitoisuuden pienentämiseksi.
  • Mikäli radonpitoisuus on 200 - 400 Bq/m3 Säteilyturvakeskus suosittelee tarkoituksenmukaisia, helposti tehtäviä korjauksia, jotta radonpitoisuutta voitaisiin alentaa.
  • Mikäli huoneilman radonpitoisuus alittaa 200 Bq/m3, huonetilan radonturvallisuus on riittävä.

Radonpitoisuus kannattaa mitata, sillä se aiheuttaa Suomessa noin 300 keuhkosyöpätapausta vuosittain.

Jos vapaa-ajan asuntoa käytetään paljon muina vuodenaikoina kuin kesällä, voi radonmittaus olla tarpeellinen myös vapaa-ajan asunnossa. Mittaus tulisi tehdä silloin, kun vapaa-ajan asunnossa oleskellaan.

Ramon 2.2 radonmonitorilla voit seurata asuntosi radonpitoisuutta. Ramon 2.2 on todella helppokäyttöinen: muuntaja pistorasiaan ja mittausarvot saat jo 48 tunnin kuluttua!

Mittari taltioi radonpitoisuutta kahdella tapaa; lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lyhyen aikavälin mittauksessa, Ramon 2.2 mittari mittaa viimeisen seitsemän päivän radonin keskiarvopitoisuutta. Pitkän aikavälin mittauksessa Ramon 2.2 rekisteröi radonin keskiarvopitoisuutta jopa viiden vuoden ajalta.

Ramon 2.2 edut

  • CE-hyväksytty, eli voidaan virallisesti myydä ja käyttää Suomessa ja Euroopassa ja se on turvallinen
  • Ramon 2.2:ssa on valmistajan uusin ohjelma, joka mahdollistaa mm. uudelleen kalibroinnin.
  • Jokainen Ramon 2.2 mittari käy Euroopassa seitsemän vuorokauden kalibrointiohjelman, joka varmistaa luotettavuuden ja tarkkuuden.
  • Antaa mittaustuloksen Suomessa virallisesti hyväksytyssä mittausyksikössä - Becquerel (Bq/m3), ei tarvita erillisiä yksikkömuunnoksia.

Viiden vuorokauden vuokra-aikana ehdit tehdä kaksi mittausta.

Vuokrausehdot

Tuote: 6011

Vuokrahinta: 40.00€